Staatsolieraffinaderij minimaal een maand ‘down’

Sinds afgelopen weekend staat de Staatsolie raffinaderij te Tout Lui Faut stil. Naar verluidt, is de raffinaderij down, omdat de waterstofunit is gesprongen door een katalysator vergiftiging. De werkelijke oorzaak is naar wij vernemen nog niet opgespoord, maar deskundigen zijn bezig de schade te beperken en gepositioneerd te krijgen om weer op te starten. “De waterstofunit is een onderdeel van het productieproces voor het maken van diesel en gasoline. Als die uit productie is, kan de olieraffinage geen voortgang vinden. Voor Staatsolie was 2021 een uitstekend jaar, het beste jaar sinds de opstart in 2015 en dit probleem had niemand zien aankomen, want alles was stabiel onderbouwd door een goed maintenance programma. Er is momenteel nog een brandstofvoorraad, maar een deel zal wel geïmporteerd moeten worden”, aldus onze bron.

More
articles