Nieuwe bezoldigingsreeks voor luchtverkeersleiders

Vanaf 1 december 2021 zal voor de luchtverkeersleiders een nieuwe bezoldigingsreeks gelden. De goedkeuring hiervoor werd op 17 november jongstleden gegeven tijdens een Raad van Ministers vergadering. De nieuwe bezoldigingsreeks zal ook gelden voor het hoofd Luchtverkeersdiensten en het hoofd Luchtvaartdienst bij het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Na gesprekken tussen de vertegenwoordiging van de luchtverkeersleiders (SATCA) en leiding van het ministerie van TCT, is besloten dat vanaf 1 december 2021 de nieuwe salarisreeks van toepassing zal zijn. Met dat besluit is de arbeidsrust alsmede de veiligheid binnen de luchtvaart gegarandeerd, meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

De voornaamste taak van Luchtverkeersleiders is het controleren en sturen van het luchtverkeer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hun vaardigheden en beoordelingsvermogen om de landing en start veilig naar piloten toe te leiden. Het aansturen van vliegtuigen tijdens extreme weersomstandigheden en noodsituaties behoort ook tot de werkzaamheden.

More
articles