PARMESSAR ZOEKT SPIJKERS OP LAAG WATER

NDP-fractieleder Rabin Parmessar in DNA heeft tijdens de algemene politieke beschouwingen afgelopen maandag een lijst gepresenteerd van ministers die volgens hem nog actief zijn in stichtingen en naamloze vennootschappen (nv).  Uit de inventarisatie van Parmessar blijkt dat het gaat om de ministers Bronto Somohardjo, Armand Achaibersing, Parmanand Sewdien, Amar Ramadhin en Saskia Walden. Parmessar wilde met zijn betoog de leden van het parlement overtuigen, dat verschillende ministers naast zitting in stichtingen, zelfs de directievoering hebben bij een aantal bedrijven. Parmessar concludeert dat belangenverstrengeling en nepotisme hoogtij vieren. Look who’s talking?

Gesproken over belangenverstrengeling en nepotisme, daar weet de partij van Parmessar alles van.

Zij hebben deze begrippen naar onze mening uitgevonden en hierbij kunnen wij van Keerpunt nog een aantal etiketten vastplakken. Verbeter de wereld begin bij jezelf Rabindre, want je mag pas met een vinger wijzen, wanneer je tien schone vingers hebt en dat is zeker niet het geval. Parmessar zoekt naar onze mening spijkers op laag water en minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning heeft hem op gepaste wijze van repliek gediend.

“De zaken die ik bezit, heb ik hard voor gewerkt. Dus ik schaam me daar totaal niet voor, integendeel, ik ben er trots op. Ik maak niet wereldkundig wat ik bezit, maar ik doe er ook niet geheimzinnig over”, stelde de bewindsman. De minister heeft daarbij ook uitgelegd, wat de bedoeling is van de entiteiten.

Pamessar weet heel goed dat Achaibersing uit het bedrijfsleven komt, waar hij jaren een succesvolle carrière heeft afgerond. Het hebben van bezittingen die in een stichting worden ondergebracht, is geen onbekend fenomeen en is meer dan gebruikelijk wanneer er veel kapitaal en/of onroerende goederen in het geding zijn. Achaibersing is met vervroegd pensioen gegaan bij een multimillion dollar company, zodat hij zijn land kon helpen halen uit de financieel economische chaos, die is gecreëerd onder de regering waarvan Rabindre deel uitmaakte.

Rabindre moet gewoon leren toegeven, dat de NDP een totaal geruïneerd land heeft overgedragen in 2020, en nu komt hij doen alsof de problemen in het land de schuld zijn van de huidige regering. Dit is gewoon een goed voorbeeld van oorzaak en gevolg, waar Rabindre liever rustig bij moet zitten en zijn energie anders moet etaleren, zodat het werk op een goede manier kan worden voortgezet. We hebben nu deskundigen nodig en hebben niets aan paarse oproerkraaiers.

Keerpunt is van mening, dat assembleeleden die “openbaarheid van bestuur”, na tien jaar van wanbestuur, vanwege de oppositiebank plotseling ontdekken, er goed aan doen, om conform de Anti-Corruptiewet, een verklaring van inkomen en vermogens af te komen leggen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf, adviseren wij deze “volksvertegenwoordiger”, die alleen zijn eigen agenda op na houdt.

More
articles