Maduro feliciteert Ortega met overwinning

Herkozen voor vijfde termijn van vijf jaar

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft gisteren zijn Nicaraguaanse ambtgenoot Daniel Ortega, met zijn enorme overwinning van de verkiezingen van afgelopen zondag gefeliciteerd. Ortega werd herkozen voor een vijfde ambtstermijn van vijf jaar en voor de vierde keer op rij bij de algemene verkiezingen. “Ik had een paar minuten geleden een goed gesprek met de president van Nicaragua, over zijn indrukwekkende overwinning”, aldus Maduro.  Ortega bekritiseerde de minister van buitenlandse zaken van Spanje, José Manuel Albares. Volgens Albares is dat wat er afgelopen zondag in Nicaragua is gebeurd, geen verkiezing. “Het is een aanfluiting voor het volk, de Europese Unie (EU), de internationale gemeenschap en de democratie”, stelde Albares.  Voor Maduro zijn deze uitspraken kolonialistisch en hij eist dat Nicaragua evenals Latijns-Amerika gerespecteerd wordt. “De politieke en soevereine wil van het Nicaraguaanse volk dat massaal kwam stemmen, moet worden gerespecteerd”, aldus Maduro.  Duitsland, Colombia, Costa Rica, Chili, Spanje, de Verenigde Staten, Panama, het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie (EU) en Uruguay, negeerden als eerste de Nicaraguaanse verkiezingen vanwege gebrek aan garanties en gebrek aan competentie.

More
articles