NA VIJF MAANDEN ZIJN VERDWENEN WAPENS NOG NIET TERECHT

Na bijkans vijf maanden is men er nog niet in geslaagd één van de verdwenen wapens uit de woning van oud-president Bouterse, terug te vinden. Dit terwijl er tal van aanhoudingen hebben plaatsgevonden in deze kwestie. Verder zou de ex-president op een persconferentie hebben aangegeven, dat de onderwereld bereid zou zijn de wapens terug te geven, maar dat de regering daaraan niet wenst mee te werken.

Wie weet hoeveel van deze wapens niet worden gebruikt bij hedendaagse criminele activiteiten. Hoe kan het dat de staatsveiligheid op zo een manier in gevaar wordt gebracht en dat men na bijkans vijf maanden, nog steeds niet heeft kunnen lokaliseren, waar deze wapens zich bevinden. Heeft de onderwereld nu de macht in handen op ons Openbaar Ministerie? Wat is het strafbare feit van degenen die zijn aangehouden in deze kwestie? Zijn zij intussen al op vrije voeten? Vanwege de minister van Justitie en Politie wordt met geen woord gerept over deze kwestie. Dit terwijl zelfs de president zou hebben aangehaald dat de kwestie zeer ernstig zou worden aangepakt.

Na vijf maanden kunnen we gevoeglijk aannemen, dat deze wapens nooit meer zullen terugkeren in de boezem van de staat, en dat deze kwestie net als zoveel andere, in de doofpot zal verdwijnen. De ‘zand-erover’ cultuur en het beschermen van vrienden en kennissen, is nog altijd diep geworteld.

Ook met betrekking tot de verdwijning van het geld geconfisqueerd nabij het lijk van Walter Bouterse uit de kluis van politie, horen we niets meer. Hoe kan het dat er geen aanhouding binnen het KPS hieromtrent heeft plaatsgevonden? Het is duidelijk dat er binnen het korps zeer corrupte en gevaarlijk elementen rondlopen. Op een normale werkvloer waren er al zeker tal van aanhoudingen geweest, maar corruptie binnen het korps viert nog altijd hoogtij.

More
articles