LOCKDOWN CONTROLE EEN LACHERTJE

De regering heeft in het kader van het tegengaan van een snelle en verdere verspreiding van het COVID-19-virus en zijn varianten, een aantal maatregelen afgekondigd, waaronder een nachtelijke lockdown die om 21.00 uur ingaat en tot 05.00 uur de volgende dag duurt. In deze periode mogen slechts mensen met een dispensatie en anderen die uit pure nood hulp zoeken, het huis verlaten. We denken dan aan mensen die ineens ernstig ziek zijn geworden en naar de Spoedeisende Hulp of ander medische post dienen te worden gebracht. Anderen behoren gewoon thuis te blijven en mogen de openbare weg niet op. Maar wanneer iets niet mag, zijn er altijd wel mensen die zullen proberen het verbod te tarten.

Zo ook in ons land en wel in het bijzonder als het om de lockdown gaat. Hoe vaak heeft de politie mensen niet opgebracht, eerst naar het Politie Opleidingscentrum, POC, en later naar het André Kamperveen Stadion. Nu wordt aan de lockdown overtreders nog slechts een boete opgelegd. Wat Keerpunt echter is opgevallen, is dat de overtredingen schering en inslag zijn geworden en dat de politie niet veel moeite meer doet op te treden. Afgelopen donderdag werd er zelfs in de omgeving van het Onafhankelijkheidsplein nog flink gefeest en waren er na 21.00 uur nog velen bij Waka Passi.

Ook aan de Waterkant stonden omstreeks 22.00 uur nog zeker 15 wagens geparkeerd, hetgeen erop duidde dat de bezitters van de voertuigen nog steeds in de nabije omgeving vertoefden. Bovendien kwam er zeer luidde muziek uit de Congreshal en die ging pas uit nadat de politie was gealarmeerd.

Ze was niet eens op de hoogte dat daar ook een samenscholing was met luide muziek. De overheid kan dan wel een lockdown op papier afkondigen, maar dient er wel op toe te zien dat er controle op de naleving is, want anders blijft de lockdown een lachertje waar iedereen maling aan heeft en gewoon het huis verlaat om bijvoorbeeld te gaan chillen of een ordinair feestfestijn bij te wonen. De lockdown is zonder meer noodzakelijk, want we zitten nog steeds midden in de vierde COVID-19- en Deltavirusgolf die vele slachtoffers maakt, waaronder ook dodelijke. En juist daarom moeten we gezamenlijk de strijd tegen deze ziekte blijven voeren en geen moment gaan slabakken, daar is de situatie nog veel te ernstig voor. Minister Amoksi moet maar meer zijn best doen om zijn werkarm het KPS, harder aan te sporen beter werk te verrichten tijdens de ingang van de lockdown en ook de daaropvolgende uren.

More
articles