Na covid-besmetting Tweede dosis Pfizer-vaccin zeker noodzakelijk

Recentelijk hebben onderzoekers meegedeeld, dat het een misleiding betreft, wanneer er gesteld wordt, dat de immuniteit van het Pfizer-vaccin verminderd wordt, nadat mensen positief getest zijn op COVID-19. Volgens onderzoekers werd er na deze visie, contact opgenomen met het farmaceutisch bedrijf Pfizer en het National Health Surveillance Agency (Anvisa) in Brazilie om te vragen of de richtlijnen voor twee doses van het immunisatiemiddel goed gehandhaafd worden. Pfizer verduidelijkte dat er door het bedrijf geen lopende onderzoekingen zijn uitgevoerd voor de toepassing van slechts één dosis van het vaccin bij mensen die al besmet waren geraakt met het coronavirus.

Het is zeker zo, dat degenen die besmet zijn geraakt met het coronavirus, na de  ziekte periode hun immuniteit kunnen behouden.  Mensen die een covid-infectie hebben gehad, hebben volgens gezondheidsdeskundigen, ook al een immuunrespons, waardoor slechts één dosis Pfizer nodig is. Volgens artsen is gebleken dat de tweede dosis van het immunisatiemiddel, de cellulaire respons van herstelde patiënten schaadt. Het onderzoek brengt echter zijn bevindingen in een andere stelling: het vaccin is belangrijk, maar in plaats van twee doses Pfizer, zou een enkele dosis voldoende zijn voor mensen die al hersteld zijn van het coronavirus.  Vervolgens werd er geconcludeerd dat er mogelijk een verandering komt in het vaccinatieschema voor degenen die hersteld zijn van het coronavirus en voor mensen die de ziekte niet hebben opgelopen.

Pfizer heeft echter bekendgemaakt, dat men pas volledig gevaccineerd is, als de tweede dosis is toegediend. Het farmaceutische bedrijf sluit vaccinatie dus de tweede dosis niet uit voor degenen die gediagnostiseerd zijn met COVID-19. De National Health Surveillance Agency (Anvisa) stelde dat er echter geen wijzigingen zijn in het immunisatieschema dat is goedgekeurd in de bijsluiter van het Pfizer vaccin. “De bijsluiter blijft de toepassing van twee doses aangeven met een interval van drie weken”, aldus Anvisa in zijn verklaring.

(Correiobraziliense)

More
articles