Exxon probeert Guyana-successen in Suriname na te bootsen

ExxonMobil Corporation wil zijn successen in Guyana herhalen met zo’n 23 ontdekkingen die goed zijn voor meer dan 9 miljard vaten olie-equivalent in het Stabroek-blok in het naburige Suriname. De oliegigant heeft sindsdien de diensten van het Noorse offshore-bedrijf PGS in de wacht gesleept om een 3D-onderzoek voor de kust van Suriname te verzorgen.

Volgens rapporten van Offshore Engineering gisteren, zal het 104,2 meter lange Ramform Tethys seismische schip van PGS later dit jaar beginnen met de seismische data-acquisitie en het is de bedoeling om de oefening in het eerste kwartaal van 2022 te voltooien. Het schip ligt momenteel aangemeerd in Bridgetown, Barbados.

Er werd opgemerkt dat ontdekkingsreizigers in Suriname, waaronder ExxonMobil zelf, hoopten de successen van Exxon in Guyana te herhalen.

De President en Chief Executive Officer van PGS, Rune Olav Pedersen, zei bij de aankondiging van het contract met de Amerikaanse oliegigant: “We zijn erg blij met deze contracttoekenning door ExxonMobil. We zijn steeds meer vertrouwd met Caribische wateren en hebben het productiviteitsvoordeel bewezen van ons Ramform Titan-klasse acquisitieplatform en superieure datakwaliteit die wordt geboden door onze multi-sensor GeoStreamer-technologie in dit productieve verkenningsgebied.”

Suriname is de volgende offshore oliehotspot genoemd, na de ontdekking door ExxonMobil van meer dan 9 miljard vaten olie-equivalent in het nabijgelegen Guyana.

ExxonMobil als partner in het door Petronas geëxploiteerd Block 52, voor de kust van Suriname, deed in december 2020 zijn eerste ontdekking in het land met de Sloanea-1-exploratiebron.

(Bron: www.kaieteurnewsonline.com)

More
articles