Keskesi South 1-put levert TotalEnergies niets op

De Keskesi South-1 taxatieput van TotalEnergies in Blok 58 voor de kust van Suriname, heeft niet-commerciële hoeveelheden koolwaterstoffen aangetroffen en de put is verstopt en verlaten. Het nieuws werd woensdag gedeeld door APA Corporation, de 50 procent partner van TotalEnergies in het offshore-blok. De put werd geboord op ongeveer 6,2 kilometer van de ontdekkingsput Keskesi East-1 met behulp van de Maersk Developer semi-submersible boorinstallatie, eigendom van het Deense boorbedrijf Maersk Drilling. “De eerste taxatiebron bij Keskesi was een substantiële stap om de zuidelijke omvang van de functie te beoordelen”, zegt Tracey K. Henderson, senior vice-president van APA Exploration.

“Deze locatie had het potentieel om te bevestigen dat er een zeer grote hulpbron aanwezig was als deze was verbonden met het reservoirzand in de ontdekkingsput. Er werd echter geen geschikt zand van reservoirkwaliteit ontwikkeld in het Campanische doel op de locatie Keskesi Zuid-1.

Gegevens die uit de put worden verzameld, zullen worden gebruikt om ons geologische model te kalibreren en de volgende stappen voor Keskesi-beoordeling te informeren.”

Volgens APA is de Maersk-ontwikkelaar verhuisd naar de Sapakara South-1-put, waar hij een stroomtest zal uitvoeren van het eerder aangekondigde beoordelingssucces. Na de voltooiing van de Sapakara South-1 stromingstest, zal het exploratieprogramma worden voortgezet met de spud van de volgende exploratieput gericht op het Krabdagoe-vooruitzicht net ten oosten van Keskesi. Het boorschip Maersk Valiant boort momenteel Bonboni, het eerste exploratievooruitzicht in het noordelijke deel van Blok 58. Beide boorplatforms worden beheerd door TotalEnergies. Blok 58 omvat 1,4 miljoen acres en bevindt zich in de vroege fasen van exploratie en beoordeling.

More
articles