ONDERWERELDFIGUREN BIJ DNV

De politie op Curaçao, heeft afgelopen weekend Gregory Fraser aangehouden op verzoek van Nederland. Fraser bezit de Nederlandse nationaliteit, maar is in Suriname geboren. Volgens de Nederlandse jusitie is er een link gelegd tussen Fraser en de top van de Mocromaffia. Fraser wordt verdacht van internationale drugshandel en volgens de Nederlandse politie en justitie, is hij gelieerd aan verdachten in het liquidatieproces Marengo. Fraser werd in een hotel in de wijk Janthiel in Willemstad op Curaçao aangehouden. Hij zou zich voornamelijk in het buitenland hebben beziggehouden met de opzet, hetgeen inhoudt dat hij ervoor zorgt dat ladingen cocaïne verscheept kunnen worden richting Europa. Ook wordt Fraser in verband gebracht met Ridouan Taghi. In juli 2015 stuurde Taghi, volgens justitie, hem een bericht nadat er een grote wapenvondst gedaan was in Nieuwegein. “Ja, staat overal sir. Grootste wapenvondst ooit, gelukkig niet alles.” Daarnaast is er ook berichtenverkeer tussen Taghi en Fraser na de moord op spyshophouder Ronald Bakker op 9 september 2015. Taghi stelt Fraser op de hoogte van de moord. Deze berichten zijn toegevoegd aan het strafdossier Marengo. Keerpunt  was niet verbaasd toen dit nieuws werd gebracht, want vorig jaar verscheen in Nederland het boek: ‘De drugsmaffia dicteert’ van misdaadjournalist Gerlof Leistra.  In het boek besteedt de schrijver aandacht aan Taghi en legt hij een link tussen een mogelijke troonopvolger van Taghi en het Surinaamse Directoraat Nationale veiligheid (DNV). Gregory F. wordt, aldus het boek, gezien als de ‘troonopvolger’ van Taghi, die op 16 december 2019 werd aangehouden in Dubai. Een citaat uit het boek: ‘Greg F. is vaak in Suriname gesignaleerd en houdt zich bezig met wapenhandel.’ Zo zie je hoe onderwereldfiguren zich gewoon kunnen bewegen in onze gemeenschap en soms zelf ondersteund worden door hooggeplaatste functionarissen in de samenleving. Deze criminelen worden voorzien van allerlei privileges en kunnen vrij rondlopen, zonder voor arrestatie te hoeven vrezen. De naam van Greg Fraser is vaker gevallen in de zaak rondom de zwaarbewapende en mislukte poging tot ontvoering van het lid der commando’s van het Nationaal Leger, Rodney Cairo. Volgens de broer van Fraser die bij de operatie betrokken was, werd de operatie uitgevoerd in opdracht van de directeur van het DNV. De mannen die Cairo trachtten te ontvoeren, waren zwaar bewapend. De informatie betreffende de zaak Cairo is reeds openbaar bij het Hof van Justitie. Ridell Fraser, het broertje van Greg Fraser, heeft bij zijn arrestatie steeds gezegd, in opdracht van DNV gehandeld te hebben. Ridell is bij zijn verklaring gebleven, dat hij handelde in opdracht van DNV. Hij was tevens in het bezit van een zogeheten dispensatiebrief van het Nationaal Covid Mangement Team (NCMT), waarin vermeld stond dat hij werkzaam was bij het DNV. De brief was uitgegeven en getekend door de toenmalige DNV-directeur.

More
articles