Wereldkampioen middengewicht Donovan Wisse bezoekt ROS-minister

Op traditionele wijze is GLORY Kickboxing wereldkampioen Donovan Wisse in de bloementjes gezet door minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Dit heuglijke feit gebeurde op donderdag 16 september op het hoofdkantoor van het ministerie.

Volgens minister Emanuël is het de tweede keer dat ze een gevechtswedstrijd heeft gevolgd in haar leven. “Ik was aan het gillen en schoppen in mijn woonkamer toen je in actie kwam”, vertelde ze aan Wisse. De sportminister zegt verder dat binnen het directoraat Sportzaken, er specifiek beleid ontwikkeld wordt om vooral topsporters van dienst te kunnen zijn. Het Instituut Nationale Sportselecties (INS) is een faciliterend dienstverlenend instituut dat een pakket aan maatregelen en diensten kan bieden om alle topsporters te begeleiden in hun traject, op jacht naar medailles op wereldtoernooien. De nadruk hierbij is dat het INS niet alleen sporttechnische assistentie verleend aan topsporters, maar ook alles daaromheen.

Volgens Henk Wisse, vader van de Surinaamse wereldkampioen, wil Team Wisse een sportcentrum opzetten. “Dit centrum zal als doel hebben om nieuwe kickboksers op te vangen en te begeleiden naar het traject waar Donovan nu is. Na zijn carrière wil Donovan nieuwe Surinaamse sporttalenten vormen en begeleiden zodat we als land altijd een goede beurt maken tijdens internationale meetmomenten”, zegt Henk Wisse. Verder gaf hij aan dat er nog een top kickboxer is binnen Team Wisse: de 21-jarige Welbert Manuel. Helaas kan Manuel de internationale podia niet bezoeken, omdat zijn visum steeds door de ambassade afgekeurd wordt en dat zorgt voor een stukje demotivatie.

De minister zei dat ze alle knelpunten met betrekking tot visa zal bespreken met de minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin. “We moeten als regering zeker beseffen om topsporters en opkomende topsporters te waarderen en tegemoet moeten komen. Als wij dat niet doen, hoe verwachten wij van de samenleving om onze sporters te erkennen. Team Wisse, ik kan u verzekeren dat ik alle knelpunten zal bespreken met de president, zodat er voor altijd een oplossing komt voor onze Surinaamse Sporters’’, zei minister Emanuël

Donovan Wisse bedankte de bewindsvrouw voor haar gastvrijheid en waardering naar zijn adres. ‘’Ik voel me super dat u mij heeft willen ontvangen samen met mijn vader, coach en de heer Eenig’’, zei Wisse. Komende week zal de Surinaamse wereldkampioen een bezoek – gearrangeerd door minister Emanuël – brengen aan de regeringsvergadering.

More
articles