Suriname neemt deel aan de Online Schaakolympiade 2021

Net als voorgaande jaar neemt Suriname deel aan de Online Schaakolympiade 2021, die op vrijdag 20 augustus van start gaat. Suriname is ingedeeld in Divisie 4, Poule D. In deze Poule zal Suriname het op moeten nemen tegen landen als Cameroon, Senegal, Gabon, Sierra Leone, Ghana, Democratic Republic of Congo, Gambia, Aruba, Sao Tome and Principe, Cote d’Ivoire en Cape Verde. De top3 landen van elke poule kwalificeren zich naar de volgende ronde (Divisie 3). Vorig jaar wist Suriname zich te kwalificeren voor de volgende ronde en de verwachting is dat ook dit jaar Suriname in staat moet zijn om de volgende ronde te halen. Een team bestaat uit 6 spelers samengesteld uit 2 heren, 2 dames, 1 U-20 jongen en 1 U-20 meisje.  De selectie van Suriname bestaat uit CM Romario Sanches, CM Suradj Hanoeman, FM Roger Matoewi, Pratul Panchoe, Imaan Kalidjo (U-20), Shiva Kalka (U-20), WFM Rosangela dos Ramos, WCM Alexandra Kaslan, WCM Reyna Frijde, Joelle Wijnhard, WFM Catherine Kaslan (U-20) en WCM Victoria Kaslan (U-20). Captain en sub-captain van de Surinaamse selectie zijn Marlon Kaslan en Frank Lo Kim Lin. Het speeltempo is 15 minuten per speler met 5 seconden increment. De wedstrijden zijn online te volgen via www.chess.com.

In de Online Schaakolympiade 2021, die vandaag van start is gegaan, wist Suriname alle 3 partijen op de openingsdag te winnen. Hierdoor is na dag 1 Suriname samen met Aruba de lijstaanvoerder met de volle winst.

1e ronde: Senegal – Suriname  1 – 5.

2e ronde: Suriname – Gabon   6 – 0

3e ronde: Sierra Leone – Suriname 1 – 5.

Op dag 2 ( zaterdag 21 augustus) worden 4 partijen gespeeld en zal Suriname het opnemen tegen Ghana, Democratic Republic of Congo, Gambia en Aruba.

Surinaamse Schaakbond

More
articles