Verhoor Bouterse in kwestie verdwenen wapens afgerond

Gisteren werd ex-president, Desiré Bouterse, na een aantal afspraak verschuivingen, voor de tweede keer verhoord in de kwestie van de wapens  die zijn verdwenen uit zijn residentie. Ook dit verhoor zou thuis hebben plaatsgevonden, omdat Bouterse aanwijzingen moest geven over de opslaglocatie van de wapens. Het eerste verhoor van Bouterse vond ongeveer twee weken geleden plaats, waarna er aanhoudingen volgden. Op verschillende locaties werden vervolgens invallen gepleegd door een gemengd team van de politie en militairen. In totaal zijn tot nu toe in deze kwestie zeven verdachten ingerekend, waarvan de laatste zich met zijn advocaat aanmeldde bij de politie. Ook bij hem zou een inval zijn gepleegd, echter bevond hij zich op dat moment niet ter plekke. Op zijn woonadres werd een jachtgeweer in beslag genomen. Van de verdwenen wapens ontbreekt nog elk spoor.  Het tweede verhoor van de ex-president had reeds op 2 augustus moeten plaatsvinden. Echter deed zijn advocaat het verzoek, het te verschuiven naar de daaropvolgende dinsdag. Deze afspraak werd naderhand ook afgezegd, gezien het speciale team op een andere locatie bezig was. Dit zou ook betrekking hebben gehad op de wapendiefstal. Er werd daarna een afspraak gemaakt voor vijf augustus, waarvan naderhand ook werd afgezien, omdat Bouterse zich in het binnenland bevond. Uiteindelijk koos men ervoor het verhoor gisteren te doen plaatsvinden en vervolgens af te sluiten. Het forensisch team van de politie zal de zaak verder overnemen. De bedoeling is, dat het de volgende week het verdere onderzoek start. Volgens de politie is het niet uitgesloten dat er in deze affaire meerdere aanhoudingen volgen.

More
articles