Newmont Suriname blijft nog steeds een goede partner in de strijd tegen COVID-19 in Suriname

Paramaribo, 14 mei 2021 – Newmont Suriname ondersteunt medische instellingen om COVID-19 in Suriname te bestrijden via het opgerichte COVID-19 fonds. Het fonds is bedoeld om lokale gemeenschappen, overheid en medische instellingen te helpen met de strijd tegen COVID-19 in Suriname. Het COVID-19-fonds is vorig jaar opgericht met een totaal gecommitteerd fonds van $ 1,2 miljoen. Eerder dit jaar werden de fondsen opgewaardeerd naar $ 1,6 miljoen.

Vorige maand overhandigde Newmont Suriname formeel de derde Bulk PPE-donatie, bestaande uit wegwerp drievoudige maskers, isolatieschorten, face shields en wegwerp PVC-handschoenen. De Bulk Donatie PPE werd gecoördineerd via SU4SU en overgedragen aan de BGVS. Deze donatie is ook gefinancierd via het Newmont COVID[1]19 fonds en heeft een waarde van $ 187.000.

Naast de bulk-donatie van PPE’s heeft het bedrijf ook 120 voedselpakketten geleverd aan de Artisanal and Small[1]Scale Mining (ASM) -gemeenschap, waarvan 106 pakketten voor de Pamaka small scale miners en 14 voor de Sabajo ASM-gemeenschap. Deze schenking sluit aan bij voedselzekerheid, een van de aandachtsgebieden die zijn geïdentificeerd voor het COVID-19-ondersteuningsfonds. De totale waarde van deze donatie is $ 11. 002.

Tot op heden hebben we $ 902.432 besteed aan medische apparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen aan gezondheidsautoriteiten en medische faciliteiten in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen. Een totaal van $ 248.097 is al vastgelegd voor gebruik in gezondheid, voedsel en persoonlijke beschermingsmiddelen, in totaal $ 1.150.529 aan COVID-19-ondersteuning tot zover.

Deze maand viert Newmont ook 100 jaar. Het bedrijf viert deze mijlpaal en kijkt uit naar een goede toekomst. Newmont is een bedrijf met meer dan 14.000 werknemers over de hele wereld met 12 operationele mijnen. Het bedrijf wil al zijn voormalige en huidige medewerkers, gemeenschappen en aandeelhouders bedanken voor hun ondersteuning. Na een eeuw in operatie te zijn is Newmont werelds grootste goudmijnbedrijf, aangedreven door geweldige mensen, een ongeëvenaarde portfolio en een bewezen staat van dienst op het gebied van superieure uitvoering.

Newmont Suriname zal blijven dienen als katalysator voor lokale economische ontwikkeling, door vertrouwen op te bouwen met gemeenschappen door transparante en respectvolle betrokkenheid van belanghebbenden en het demonsteren van goed milieubeheer. Het bedrijf kijkt ernaar uit om zijn doel te blijven realiseren om waarde te creëren en levens te verbeteren door middel van duurzame en verantwoorde mijnbouw.

More
articles