Suriname naar volgende ronde dankzij Panama

De nationale zaalvoetbalselectie onder leiding van Sersinho Reding, heeft gisteren een plek weten te bemachtigen voor de Concacaf kwartfinales die momenteel gehouden worden in Guatemala. Het lot van Suriname lag in handen van Panama. Alleen bij een winst op Mexico, kon Suriname zich plaatsen voor de kwartfinales.

Even leek het erop alsof de Cocacaf zaalvoetbaldroom voor Suriname ten einde was gekomen, gezien Mexico zijn mannetje wist te staan. In de tweede helft stond Mexico zelfs voor met maar liefst 3-2. Echter wist Panama zich terug te vechten in de wedstrijd en scoorde de gelijkmaker. Kort daarna nam Panama een voorsprong van 4-3, maar die was van korte duur, want Mexico gaf een gepast antwoord door de gelijkmaker te scoren. Panama sloot de wedstrijd af met een 5-4 zege en kwam als winnaar van zijn groep uit de bus. Suriname eindigde als tweede en Mexico als derde. De laatstgenoemde was hiermee meteen uitgeschakeld.

Suriname komt vrijdag uit tegen Costa Rica, de winnaar uit groep C. Volgens Reding zal ook deze wedstrijd ‘’een must win partij’’ worden voor het team. Op papier heeft Costa Rica toch nog de betere kansen. De nationale selectie zou gisteren een lichte trainingssessie hebben afgewerkt. De bondscoach geeft aan dat er niet uitgebreid is getraind, maar dat de fouten wel zijn besproken. Volgens hem kijken de jongens reikhalzend uit naar de wedstrijd.

More
articles