Suriname maakt come back en verslaat Mexico

Het nationaal zaalvoetbalteam onder leiding van Sersinho Reding, wist gisteren na een verloren eerste partij, toch nog te winnen van Mexico. Het team versloeg de nummer 5 uit de Concacaf regio met 5-4. Voor Suriname was het een ‘must win’ situatie om nog kans te maken op een plek in de kwartfinale.

Suriname had een achterstand van 3-0, maar wist die nog voor de rust goed te maken en een gelijkspel te forceren. In de tweede helft wisten de Surinaamse jongens het karweitje te klaren. Het team van Reding vertoonde in vergelijking met de eerste wedstrijd meer aanvalskracht en voetbalde gedurfd.

Het is nu wachten op de wedstrijd tussen Panama en Mexico om te kijken wie er verder gaat. Op papier zien de kansen er beter uit voor Suriname. Reding verklaarde na de wedstrijd tegenover een internationaal medium, dat het ‘’een verzuipen of overleven situatie’’ was voor Suriname en dat hij zeker niet ontevreden mag zijn over de prestatie die is neergezet door zijn team.

Hij geeft aan dat er nog schoonheidsfouten zijn waaraan gewerkt moet worden, maar ook deie zullen voor de volgende wedstrijd meegenomen worden. Reding kijkt reikhalzend uit naar de wedstrijd tussen Panama en Mexico die morgen uitgewerkt zal worden.

More
articles