VS gaan AstraZeneca-vaccin aan andere landen geven

De Verenigde Staten gaan hun coronavaccins van AstraZeneca aan andere landen geven. Het gaat om 60 miljoen doses die worden verstrekt zodra ze beschikbaar komen, aldus een corona-adviseur van de Amerikaanse regering. De autoriteiten buigen zich eerst nog over de veiligheid, melden Amerikaanse media. Het Witte Huis kondigde vorige maand al aan ongeveer 4 miljoen AstraZeneca-doses naar Canada en Mexico te sturen. En de regering-Biden staat onder toenemende druk het vaccin ook met India en andere landen te delen. AstraZeneca raakte in opspraak na meldingen over bloedproblemen bij sommige gevaccineerden. De Europese waakhond EMA spreekt over uiterst zeldzame bijwerkingen, maar vindt dat die nadelen niet opwegen tegen de voordelen.

More
articles