‘Ambtenaren kijken reikhalzend uit naar verhoging’

“A president beloof unu a moni. Hij heeft gezegd dat het goedkomt, maar wanneer dat het geval is, dat weten we niet. In ieder geval hebben we hem erop gewezen dat de ambtenaren honger hebben en reikhalzend uitkijken naar hun verhoging”, zei de voorzitter van de Centrale van Landdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghoort, in een tv-interview. Hooghart  sprak onder andere over de loonsverhoging van 25 procent voor de ambtenaren, die destijds beloofd was tijdens de regering Bouterse. De verhoging zou door president Chandrikapersad Santokhi tijdelijk zijn aangehouden, omdat de middelen ontbreken.

Afgelopen vrijdag had de CLO-voorzitter een gesprek met de president. Volgens Hooghart was het een goed gesprek en zijn heel wat knelpunten betreffende de ambtenarij, aan de orde gekomen. Ook werd gesproken over de loonsverhoging. Hooghart is van mening dat de uitbetaling van de gelden met terugwerkende kracht zal moeten geschieden, gezien de verhoging beloofd was.

Volgens Hooghart heeft hij de president gewezen op het feit dat de leden nog altijd in beraad zijn en dat indien de uitbetaling te lang op zich laat wachten, zij zullen toeslaan. “A president sabi tak unu de ini oorlog now now. Dus het zaakje is zeker niet van de tafel”, aldus Hooghart. Hij deelde mee, dat hij deze week weer uitgenodigd is voor een vervolggesprek. Hooghart hoop dat er dan goed nieuws zal zijn voor de ambtenaren.

More
articles