‘Van Assen moet zijn plek kennen’

De voorzitter van het bestuur van de Surinaamse Atletiek Bond, Dennis Mac Donald, zou afgelopen week via een lokaal medium hebben gereageerd op de woordenwisseling die afgelopen week zou hebben plaatsgevonden tussen hem en Miquel van Assen. Volgens de voorzitter, moet Van Assen zijn plek als atleet kennen en zal hij het niet tolereren dat atleten van welk kaliber dan ook, het gezag van de wedstrijdleiding desavoueren.

Tussen de voorzitter en de atleet zou er een woordenwisseling zijn ontstaan, nadat Van Assen zijn eigen markering plaatste naast de bak. Volgens de atleet is het internationaal zo dat moet worden aangeven, welke limiet gehaald moet worden om aan de top te komen. Dit gebeurt volgens Van Assen in het buitenland met lasers, maar omdat Suriname deze mogelijkheid nog niet heeft, liet Van Assen linten plaatsen naast de bak. Mac Donald die later op de plek arriveerde, accepteerde dit niet en liet de linten direct verwijderen, wat bij Van Assen niet in goede aarde viel. Van Assen vroeg rekenschap aan de voorzitter en dat resulteerde in een woordenwisseling.

Volgens de voorzitter mag Van Assen naar de markering vragen, echter gaat dit met tussenkomst van de coach en de wedstrijdleiding. De voorzitter stelt dat Van Assen niet zelf het initiatief had mogen nemen een markering te laten plaatsen. Mac Donald gaf aan dat op grond van het verzoek wordt aangegeven welke markering gangbaar is. “Het zouden in dit geval vlaggetjes kunnen zijn. Maar geen enkele atleet komt de leiding commanderen. Ik zal dat als voorzitter nooit toelaten en bovendien is het geen voorbeeld naar de jeugd”, aldus Mac Donald.

 

More
articles