Van Assen plaats zich voor Zuid-Amerikaanse kampioenschappen

Atleet Miquel van Assen, wist zich gisteren in het André Kamperveen Stadion te plaatsen voor de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen die gehouden zullen worden in Argentinië. Om zich te kwalificeren, dienen de atleten een limiet van 15,80 meter en hoger te behalen. Van Assen behaalde op dit onderdeel een limiet van 15,90. “Het is niet mijn beste resultaat, maar het was ook niet mijn dag”, zei Van Assen tegenover een lokaal medium.

Volgens Van Assen rustte er een bepaalde druk op zijn schouder, waardoor hij niet optimaal presteerde. Al met al geeft hij blij te zijn met de neergezette limiet.  Van Assen geeft aan dat hij zich nu zal voorbereiden op de wedstrijden in Argentinië, omdat hij zeker in de top 3 wil belanden en een medaille terug wil brengen naar Suriname.

Tijdens de wedstrijd zou Van Assen een woordenwisseling hebben gehad met de voorzitter van de wedstrijdcommissie,  Marlon Veira. Van Assen zei, dat in het buitenland er met lasers wordt aangeven waar de limiet is die je ongeveer zou moeten halen om aan de top te komen. Volgens hem hebben wij die niet in Suriname, dus werd er geïmproviseerd met het plaatsen van linten naast de bak, maar Veira haalde de linten weg. Van Assen voelde zich hierdoor benadeeld. Echter zei Veira, dat er nergens ter wereld objecten worden geplaatst naast de bakken.

More
articles