‘Superspreading events kunnen derde corona-golf veroorzaken’

Geen Phagwa-evenementen en nog minder opheffing lockdown

De Surinaamse regering overweegt niet om de huidige lockdown op korte termijn te heffen. Er wordt ten onrechte gesteld, dat de regering het vieren van Phagwa zou willen faciliëren. Dat zei de minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, afgelopen zaterdag tijdens de grote vaccinatiecampagne op het KKF-terrein. Hij benadrukte, dat de regering juist ingenomen is met de lockdown en dat deze vooralsnog niet zal worden opgeheven. Hierdoor is volgens hem het nachtleven onder controle.

Evenementen blijven verboden, ook activiteiten die men wil organiseren in verband met Phagwa. “In huiselijke sfeer mag men Phagwa vieren, maar grote activiteiten zullen niet toegestaan worden”, aldus de bewindsman. Superspreading events kunnen volgens Ramadhin, wel de aanzet zijn voor een uitbraak van een derde coronagolf.

Het Holi of Phagwa feest valt dit jaar op maandag 29 maart en is een nationale vrije dag in Suriname, die met de zondag is gelijkgesteld. De minister van Volksgezondheid had eerder al aangegeven, dat er geen vergunningen en dispensaties verleend zullen worden voor evenementen. Vandaag komt minister Ramadhin met een speciaal statement over Phagwa.

More
articles