NEWMONT ZET ZICH IN VOOR HET UITVOEREN VAN PROJECT C.U.R.E IN 2021

Vandaag 18 maart 2021 vond een onderhoud plaats tussen de Minister van Volksgezondheid, de heer Amar Ramadhin, en Newmont Suriname, vertegenwoordigd door Shirley Sowma-Sumter, Sr. Director External Relations en Barbara Faverey, Assistant Superintendent Social Responsibility.

Het onderhoud had tot doel om afspraken te maken met het Ministerie voor her-activering van het Project C.U.R.E., een samenwerking tussen Newmont Global en de Project C.U.R.E. Foundation.

Project C.U.R.E. is opgericht in 1987 en uitgegroeid tot de grootste leverancier van gedoneerde medische benodigdheden aan ontwikkelingslanden over de hele wereld. De samenwerking tussen Newmont en de C.U.R.E. Foundation beoogt verbetering van de gezondheidszorg in landen waar Newmont opereert. Project C.U.R.E. stelt medische verbruiksgoederen en equipment aan overheden beschikbaar. Verder worden medische vrijwilligers van C.U.R.E. in diverse landen ingezet. Ook in Suriname is dat sinds 2016 het geval geweest.

In 2020 kon het project vanwege de Covid pandemie geen voortgang vinden. Vanaf 2015 tot en met 2019 heeft Newmont Project C.U.R.E voor 23 keren uitgevoerd waarbij ongeveer USD 2.6 miljoen aan acht (8) instellingen gedoneerd is en zijn bijkans 1.800 personen door C.U.R.E.-vrijwilligers gescreend.

Voor dit jaar is het de bedoeling dat de uitvoering zal plaatsvinden met een aangepaste aanpak en met het in acht nemen van alle Covid-19 maatregelen. Newmont kijkt ernaar uit om dit project dit jaar weer uit te voeren en is ervan overtuigd dat het bedrijf met deze donaties enige steun kan bieden aan de gezondheidssector.

Onderstaande tabel geeft informatie weer over de organisaties die in het kader van dit project donaties hebben ontvangen. Ook wordt vanaf 2015 aangegeven wat de waarde van de goederen is die jaarlijks zijn gedoneerd.

Over Merian

De Merian goudmijn ligt op ongeveer 60 km ten zuiden van Moengo, Suriname en ligt voornamelijk in het Paramakaans gebied ongeveer 17 km ten westen van de Marowijne rivier. Newmont Suriname, LLC, (voorheen bekend als Suriname Gold Company, LLC) is een volledige dochteronderneming van Newmont Mining Corporation, die de mijn namens Suriname Gold Project CV opereert, een Suriname commanditaire vennootschap (de “CV”). Newmont Suriname is de managing partner en bezit een belang van 75 procent in de commanditaire vennootschap. Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. bezit de resterende 25 procent van de aandelen. De bouw van Merian begon in augustus 2014, en commerciële productie werd gestart op 1 oktober 2016. De focus van Merian ligt in het leveren van veilige, efficiënte en verantwoordelijke goudproductie tijdens het genereren van duurzame waarden en kansen voor werknemers, plaatselijke gemeenschappen, de plaatselijke en nationale overheden, en de CV’s eigenaren.

More
articles