Renzo: ‘Sportgelden sedert 2018 niet meer overgemaakt’

Renzo Tjon a Joe, zwemkampioen van Suriname, zegt dat de overheid sedert 2018, zijn sportgelden niet heeft overgemaakt. “Mijn primaire sponsoren Telesur, Gow2, SOC en recentelijk Fit Factory, hebben mij sindsdien draaiende gehouden”, aldus de meervoudige zwemkampioen op sociale media.

Hij geeft aan dat hij de waardering vanuit deze bedrijven zeer op prijs stelt, echter zijn de middelen niet eens de helft van het budget dat hij nodig heeft om op wereldniveau te trainen en presteren. Volgens Tjon A Joe, is de situatie met de komst van COVID-19 dusdanig verergerd, dat hij zijn carrière in het buitenland moest stopzetten en terug moest komen naar Suriname. “Simpel omdat de financiële middelen niet meer toereikend waren om te overleven. Over de schulden die mijn ouders hebben moeten maken zodat ik mijn droom kon verwezenlijken, wil ik het niet hebben”, zegt de zwemmer. Hij geeft verder aan dat hij intussen zijn eigen bedrijf is gestart om zijn doel alsnog te bereiken.

Tjon A Joe zegt verder gehoopt te hebben dat met de komst van de nieuwe regering, zaken zouden veranderen, maar volgens Tjon A Joe, is er na een aantal gesprekken nog steeds geen beweging vanuit de kant van de regering. “De regering geeft mij aan dat ze bezig is met crisismanagement. Volgende week sta ik er weer alleen voor op de Zuid-Amerikaanse zwemkampioenschappen in Argentinië. Voor mijn coach Yash Daryanani, is er geen geld om af te kunnen reizen”, aldus Tjon A Joe.

More
articles