Covid-maatregelen versoepeld, avondklok met een uur verruimd

De COVID-19-maatregelen zijn enigszins versoepeld, waarbij het uitgangsverbod verruimd is. De algemene maatregelen blijven nog steeds van kracht. Het uitgaansverbod is vanaf vrijdag 12 maart 2021 tot en met donderdag 25 maart 2021 ingesteld van 23:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend. Zaterdag en zondag van 21:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend. Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen, uit huis te gaan.

Geen samenscholing van groepen groter dan tien personen. Dit geldt niet voor werk en sectoren of activiteiten, waarvoor er een protocol is. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal er nog steeds geen dispensatie worden verleend. Deze zijn potentiële mass spreading events (hiervoor mag onder geen beding toestemming/ontheffing gegeven worden door de autoriteiten!) Illegale feesten zullen aanzienlijk beboet worden.

De bewaking van onze gesloten landsgrenzen wordt opgevoerd, aangezien import van COVID-19-varianten, een gevaar vormt. Uiteraard zullen slechts repatrianten met quarantainemaatregelen worden toegelaten.

De grens via de lucht is dus uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer, mits: Wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is; en uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld. Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande passagiers en voor medische noodgevallen.

Overheidskantoren zijn in de periode van vrijdag 12 maart 2021 tot en met donderdag 25 maart 2021 opengesteld op basis van minimale bezetting. Personeel moet, voor zover mogelijk, van huis uit werken en via zoom of andere media vergaderen/overleggen. Dat geldt ook voor de hoge colleges van Staat (Regering en DNA). Dit geldt niet voor essentiële diensten van de overheid.

Alle winkels, handelszaken en overige publieke plekken dienen van maandag tot en met vrijdag uiterlijk 22.00 uur en op zaterdag en zondag uiterlijk 20.00 uur, hun deuren te sluiten voor het publiek. De handhaving zal intensiever zijn gedurende de komende periode. Het gebruik van alcohol in het openbaar is per zaterdag 23 januari 2021 verboden. Het onnodig en zonder reden ophouden in groepsverband voor een winkel is verboden.

More
articles