‘President moet weten waar bepaalde zaken aan te halen’

“De huidige president vermijdt net als Bouterse, bewust het parlement en doet tijdens ongeschikte momenten, zaken uit de doeken”, zei Abop-parlementariër Edward Belfort, gisteren in het tv-programma To the Point. President Chandrikapersad Santokhi, had tijdens de beëdiging van 120 legerofficieren, gesproken over onder andere het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de koersontwikkelingen en het leningenbeleid.

Belfort: “Daar is niet de plek om belangrijke zaken betreffende het land te bespreken. De mensen zijn daar om hun dierbare te zien beëdigen en jij gaat als president praten over het IMF. Het is een bijzonder moment voor de mensen”, zei Belfort. Volgens hem zou de president ook hetzelfde hebben gedaan tijdens de eerstesteenlegging van de bouw van een school in Marowijne. “Is daar de plek om zaken over New SurFin N.V. aan te halen? Daarvoor is het parlement er, maar je komt bewust niet in het parlement, omdat je weet dat er kritische vragen gesteld zullen worden en dan zeg tijdens een toespraak heel wat dingen.”

Belfort zei dat er niet voor niets volksvertegenwoordigers zijn gekozen en dat het parlement de plek is om zaken uit te leggen. “Kijk zoveel kritiek is er geleverd op New SurFin, waarom komt de president ons niet vertellen wat de bedoeling hiervan is geweest?”

Hij geeft aan niets tegen de president te hebben, echter bekijkt hij zaken even kritisch als tijdens het bewind van Bouterse. “Het parlement had er altijd moeite mee toen Bouterse niet in het parlement kwam, dus kunnen we het nu niet goedkeuren”, aldus Belfort.

More
articles