Personeel One Stop Shop brodeloos door uitblijven subsidies

Het personeel van stichting One Stop Shop voor chronische ziekten (OSS), zit met de handen in het haar. Het personeel heeft gisteren van het management, de mededeling ontvangen dat de stichting op zaterdag 27 februari 2021, haar deuren zal sluiten. Zohara Sylvester, health educator bij stichting OSS, bevestigt dit tegenover De West en geeft aan, dat vijftig werknemers vanaf maandag niet meer op het werk hoeven te verschijnen. De stichting heeft al twee jaar geen subsidie ontvangen van de staat en is voor dit begrotingsjaar helemaal niet opgenomen in de begroting van het ministerie van Volksgezondheid.

Hoewel Sylvester niet in details kan treden over hoe de betaling van het personeel geschiedde, is het duidelijk dat de subsidie onder andere nodig is om de salarissen uit te kunnen betalen. Volgens Sylvester, is OSS een non-profit organisatie die gratis diensten verleend aan haar cliënten.

De stichting vierde onlangs op 22 februari haar achtjarig bestaan.  De stichting heeft zich gedurende deze jaren, vooral bezig gehouden met diabetici die hun wonden op professionele wijze en met de nodige zorg konden laten behandelen. Zo heeft de stichting diverse amputaties kunnen voorkomen. Sylvester geeft aan dat de stichting vooral mensen met chronische ziektes behandelde. Behalve behandelingen konden patiënten ook bij de stichting terecht om informatie te krijgen over hoe zij om kunnen gaan met hun ziekte.

De medewerkers zitten vanaf maandag zonder werk en weten niet hoe zij hun gezin moeten verzorgen, hypotheek aflossen en hun maandelijkse lasten betalen. Sylvester geeft aan dat het personeel eerder een brief heeft geschreven naar het ministerie, maar dat de stichting nog geen reactie heeft ontvangen. “Wij vinden het erg, vooral voor onze cliënten, want het gaat lijken alsof wij ze in de steek hebben gelaten”, aldus Sylvester. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid om een reactie gevraagd, zegt dat hij bekend is met de situatie en dat hij ermee bezig is.

De minister geeft aan dat de regering financiële problemen heeft, maar dat er gekeken zal worden hoe de stichting te passen in de begroting, omdat de begroting van het ministerie intussen ook is aangepast. Volgens Ramadhin zal er nog met de leiding van de stichting overlegd worden. De voorlopige oplossing voor het personeel wil de minister eerst binnen de regering bespreken alvorens hij een mededeling doet in de media.

More
articles