Auto-inbreker na een maand aangehouden; kompanen voortvluchtig

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op zondag 3 januari na uitgewerkte informatie, G.G. (30), een bekende van de politie, aan de Estrelliastraat aangehouden. G.G. die ervan verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan een auto-inbraak met twee andere mannen, werd na zijn aanhouding overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Op het politiebureau Geyersvlijt deed een mevrouw in de eerste week van december 2020, aangifte van diefstal gepleegd in haar voertuig. Volgens verklaring van de aangeefster, ging ze met iemand naar een goudopkoopbedrijf, waar de twee een deel van hun goud inwisselden voor een groot geldbedrag in Amerikaanse dollar. Hierna reed het duo naar haar woning, sloot het voertuig goed af en liep naar binnen. Toen de twee terugkeerden naar de auto, merkten zij op dat een ruit was stukgeslagen. Uit de tas die in het voertuig was achtergelaten, was een geldbedrag in vreemde valuta en een hoeveelheid goud weggenomen. Met behulp van veiliggesteld beeldmateriaal van het Command Center, kwam de verdachte G.G. en het voertuig waarmee het strafbare feit is gepleegd, in beeld. G.G. ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan de auto-inbraak en verklaarde, dat hij slechts een rit had gereden voor twee mannen. Deze twee mannen met wie hij vermoedelijk de inbraak heeft gepleegd, zijn voortvluchtig. Aan hun aanhouding wordt gewerkt. De buit is nog niet achterhaald. Na overleg met het Openbaar Ministerie is G.G. in verzekering gesteld.

More
articles