ExxonMobil vervoerde meer dan 6.000 mensen offshore zonder een covid-geval

‘’ExxonMobil heeft de afgelopen maanden zijn exploratie-, ontwikkelingsboringen en olieproductie voor de kust van Guyana kunnen voortzetten zonder ook maar één geval van COVID-19 te registreren’’, zei Alistair Routledge, President van ExxonMobil Guyana, gisteren. “We waarderen de steun die we hebben gekregen van de overheid voor de manier waarop we erin zijn geslaagd onze activiteiten draaiende te houden. We hebben vier boorplatforms, een productiefaciliteit, lopende projecten, en opmerkelijk genoeg is ons team erin geslaagd die offshore-operaties gaande te houden.” Routledge zei dat een groot deel van die inspanningen te danken was aan de steun van de Guyanese autoriteiten bij het verplaatsen van mensen in en uit het land.

Sinds begin dit jaar toen de covid-maatregelen in Guyana zijn geïmplementeerd, zijn roterende werknemers gescreend voordat ze naar het land reizen, vervolgens gescreend bij aankomst en in quarantaine geplaatst voor de vastgestelde periode, voordat ze naar de offshore gaan. “Tot op heden hebben we meer dan 6.000 mensen offshore verplaatst en we hebben geen enkel geval van COVID-19 offshore gehad, wat echt opmerkelijk is”, aldus Routledge.

De Guyanese minister van Volksgezondheid, dr. Frank Anthony, zei dat de regering verheugd is dat ExxonMobil alle nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen, waardoor er tot op heden geen gevallen zijn geregistreerd tijdens haar operaties. “Dat laat zien dat u een heel rigide systeem hebt. De kwaliteitscontrole die u bij elke stap hebt, laat zien dat als we eenmaal in staat zijn om robuuste systemen op te zetten, we kunnen voorkomen dat mensen COVID-19 krijgen”, zei Anthony. “Ik ben buitengewoon blij dat u een dergelijk systeem hebt geïmplementeerd en het laat werken, en ik denk dat u een voorbeeld bent dat andere bedrijven kunnen navolgen, zodat zij ook ervoor kunnen zorgen dat hun werknemers covid-vrij blijven.”

SBM Offshore, het bedrijf dat het drijvende productie-opslag en losschip Liza Destiny exploiteert in het Stabroek-blok, zei dat het een speciale taskforce heeft die de situatie op alle locaties van het bedrijf over de hele wereld dagelijks controleert. “SBM Offshore blijft gemobiliseerd en neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om veilige operaties te garanderen en de gezondheid van ons personeel onshore en offshore te beschermen als onderdeel van de inspanningen om de impact van het coronavirus op al onze werklocaties in Guyana te beperken”, zei Herve Laurioux, Guyana Land Manager, onlangs aan de Guyanese media.

More
articles