Week voor inauguratie kochten ex-ministers dienstvoertuigen voor ongeveer USD 5000

Op 9 juli 2020, een week voor de inauguratie van de regering Santokhi, verkocht de overheid SUV’s aan een aantal ministers van het vorig kabinet. Deze informatie staat uitgebreid op een Excel sheet, die wordt gebruikt voor het onderzoek van het ministerie van Openbare Werken naar de verkoop van de 150 dienstvoertuigen die in de periode van januari t/m juli dit jaar heeft plaatsgevonden. De West heeft de lijst in haar editie van zaterdag 26 september, gepubliceerd. Op deze lijst staan de namen van verschillende ministers die in functie waren tijdens de vorige regering. De voertuigen hebben een geschatte waarde die ligt tussen de USD 35.000-USD 70.000 (bouwjaar 2019), en zijn verkocht voor een bedrag dat ver beneden de taxatiewaarde ligt, namelijk nog geen USD 5000.

Ex-financiënminister Gillmore Hoefdraad, derde op de lijst, heeft zijn dienstvoertuig, een Land Cruiser SUV van het bouwjaar 2019, gekocht voor een bedrag van SRD49.150, (USD6.535). Vervolgens staat de voormalige minister van Defensie op de lijst, Ronni Benschop die een Chevrolet kocht van het bouwjaar 2018 voor SRD2.859 (USD380). De ex-minister van Handel en Industrie, Stephan Tsang, ex-minister van Onderwijs, Lilian Ferrier, ex-minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw en ex-minister van Sport- en Jeugdzaken,  Lalinie Gopal, kochten allemaal hun Ssang Young Rexton dienstvoertuig voor een bedrag van ongeveer SRD 21.000 (nog geen USD 5000). De gewezen minister van Openbare Werken, Vijay Chotkan, nam zijn dienstvoertuig, een Ford SUV, over voor nog geen SRD 40.000 (USD 5319). De ex-minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, kocht een Toyota Prado (bouwjaar 2015) voor SRD 5673 (USD 754). Al deze voertuigen zijn op 9 juli, een week voor de inauguratie van de nieuwe regering verkocht. Sommige voertuigen bleken niet voorzien van een bijbehorend resolutienummer.

 

More
articles