Ondanks covid-protocol toch nog onhygiënische bussen

Het openbaar vervoer is onlangs hervat. De buschauffeurs en bushouders mogen niet rijden als voorheen, zij moeten de covid-protocollen in acht nemen. Ook de passagiers moeten zich houden aan bepaalde regels die opgenomen zijn in het protocol, zoals de handen ontsmetten bij het instappen. Wat de bussen betreft, die moeten hygiënisch zijn en mogen niet in deplorabele staat verkeren.

Na elke rit, moeten alle contactoppervlakken in de bus met desinfectiemiddel afgenomen worden. De bustarieven zijn verhoogd en de buschauffeurs hebben aangegeven, dat onderhoud en desinfectie van de bus, inbegrepen zijn in de nieuwe tarieven. Inderdaad is in elke bus handsanitizer aanwezig zodat passagiers hun handen kunnen desinfecteren als ze instappen, maar nu al is gebleken, dat niet alle bussen na elke rit gereinigd worden.  Ook zijn er bussen op de weg waarvan het interieur in zeer slechte staat verkeert. Er zijn bussen die de route Paramaribo-Leons-berg (lijn 4) onderhouden, die er van binnen zeer deplorabel uitzien.

Een deel van de banken is moeilijk schoon te maken, doordat de bekleding aan alle kanten gerafeld is. Er zijn meerdere ruiten die niet open geschoven kunnen worden. Volgens het covid-protocol, moeten alle ramen open zijn. Het is duidelijk dat het protocol op deze manier, met voeten getreden wordt. Buschauffeurs hadden de mond vol, dat ze hun bussen moeten onderhouden, echter blijken niet alle bussen rijvaardig. Voordat de bussen afgelopen maandag de weg opgingen, had er eerst een inspectie plaats moeten vinden. Bussen die niet kunnen voldoen aan het covid-protocol, dienen in de garage te blijven. De covid-protocollen zijn niet ontwikkeld om de samenleving te pesten, maar om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken. Daar hebben wij allemaal baat bij, uiteindelijk zit niemand te wachten op weer een uitbraak van het virus.

More
articles