101e coronadode te betreuren

In de afgelopen 24 uur is nog een persoon overleden aan het coronavirus. Het aantal doden is gestegen naar 101. Verder zijn in het afgelopen etmaal 20 personen positief getest op het virus. Paramaribo telt 7 besmettingen. Het aantal actieve gevallen is op 118 gebleven.

Van de 141 testen waren 121 negatief. In verschillende ziekenhuizen zijn 54 personen opgenomen. Op de Intensive Care Units worden 5 patiënten behandeld. In isolatie zijn op dit moment 71 mensen die positief zijn. In quarantaine bevinden zich 49 personen.  Verschillende sectoren hebben afgelopen maandag een herstart gemaakt, waarbij ze zich moeten houden aan de covid-protocollen die zijn ontwikkeld. Dit weekend wordt geëvalueerd hoe het gesteld is met de handhaving van de regels. Zijn de bevindingen positief, dan zullen meer sectoren hun activiteiten mogen ontplooien.

De maatregelen die president Chandrikapersad Santokhi twee weken geleden had afgekondigd, verlopen zondag. De verwachting is dat de president aanstaande zondag, de maatregelen verder zal aanpassen.

More
articles