‘Regering moet beter communiceren’

“We moeten alle methodes zoals sociale media, die we in aanloop naar de verkiezingen hebben gebruikt, weer implementeren om de boodschap aan mensen over te brengen”, zegt VHP-parlementariër Cedric van Samson in het radioprogramma ABC Aktueel. Volgens Van Samson is er vanuit de regering, sprake van een stroeve communicatie naar de samenleving toe. Vanwege de slechte terugkoppeling met de samenleving, wordt er volgens Van Samson, te veel ruimte gelaten voor ruis of het zaaien van paniek.

“Wanneer ik praat over communicatie, heb ik het dan niet alleen over communicatie vanuit het Kabinet van de Vicepresident of van de President en de CDS (Communicatiedienst Suriname), maar we moeten dezelfde materie die we voorheen hebben gebruikt, weer hanteren. We moeten ons niet alleen beperken tot CDS en het kabinet, echter moeten we alle tools benutten”, zegt Van Samson.

De boodschap en de communicatie moeten volgens hem zo duidelijk zijn, dat alle lagen van de samenleving begrijpen wat de regering van plan is. “Alle lagen moeten het besluit kunnen ondersteunen. Natuurlijk zullen niet alle mensen het met je eens zijn, maar men moet wel weten wat er in het land gebeurt, om zijn volle ondersteuning te kunnen geven”, zegt Van Samson.

Aanstaande vrijdag wordt er een protestactie gevoerd, vanwege de laatste ontwikkelingen in het land. Deze actie is volgens Van Samson het gevolg van het niet goed communiceren met het volk. “Wanneer je beter communiceert op elk niveau, dan ontneem je mensen van twijfel. Vanwege die twijfel krijg je mensen die zich gaan aansluiten bij groepen die oproepen tot iets, dat je zou begrijpen als je misschien beter de boodschap had gegeven. Ik leg de nadruk erop, dat de regering beter aan haar communicatie moet gaan werken”, benadrukt Van Samson.

More
articles