Bordo weet niet hoelang hij op non-actief blijft

Joel ‘Bordo’ Martinus, die enkele weken terug door de leiding van Abop op non-actief is gesteld, weet niet hoelang hij op non-actief blijft. Dit zei hij gisteren in het actualiteitenprogramma Transparant op LIME TV. Martinus zei dat hij op non-actief is gesteld en de tijd gebruikt om aan zichzelf te werken. Martinus heeft over zijn non-actief stelling geen brief ontvangen van de partijleiding. Hij gaf aan dat hij het nieuws op Starnieuws heeft gelezen. Hij weet dus ook niet hoelang dit zal duren. Martinus werd op non-actief gesteld nadat hij in een interview met Starnieuws, zijn afkeuring had uitgesproken over het behouden van Mike Nerkust als districtscommissaris. Hij blijft erbij dat hij niets ‘’gevaarlijks’’ heeft gezegd, maar dat hij het besluit van de leiding respecteert.

Martinus zei dat hij in de tussentijd aan zichzelf zal werken, terwijl hij ook zal kijken hoe hij verder gaat met zijn politieke carrière. Martinus is bezig enkele lessen te volgen waaronder Nederlands, Engels en Spaans. Daarnaast is hij op eigen titel bezig met sociale projecten. In dat kader zal hij vandaag op Hanna’s Lust beginnen met het verstrekken van voedselpakketten ter waarde van SRD 500 aan minderbedeelden. Hij heeft de mensen gevraagd zich te houden aan de coronamaatregelen. Mocht het te druk worden, dan zal hij het project stoppen en op een andere wijze weer voortzetten.

Op de vraag of hij zijn werk binnen de partij weer zal oppakken als hij wordt opgeroepen, zei hij dat dat zal afhangen van de zaken waarmee hij op dat moment bezig zal zijn. Hij legde uit dat hij nu met persoonlijke dingen bezig is en het zou kunnen dat hij op dat moment niet vrij is om het werk weer op te pakken. Martinus zei dat hij een politicus blijft, maar dat hij alles overlaat aan God. Hij bedankte de mensen die gedurende deze periode achter hem staan. “Het was een moeilijke tijd. Het is niet gemakkelijk om na zo hard te werken, zoiets te horen. Het was ongelooflijk, maar het besluit is al genomen”, stelde Martinus. De liefde voor Abop is er nog. Ook de persoonlijke band met vicepresident Ronnie Brunswijk tevens Abop-voorzitter, is er nog. Hij benadrukte dat hij geen ruzie met hem heeft, maar dat hij hem niet meer zo vaak heeft gezien nadat hij op non-actief is gesteld. Volgens Martinus kan hij Brunswijk zien wanneer hij wil. Hij gaf aan dat hij rustig is als het gaat om politiek, maar dat de andere band tussen hem en Brunswijk nog aanwezig is.

Martinus ontkende het gerucht dat hij van plan is een nieuwe politieke partij op te richten. Hij benadrukte wel dat hij heel hard heeft gewerkt voor de Abop en dat hij het aandeel voor het werk dat hij heeft verricht, wel moet krijgen. Hij gaf aan dat het in dezen niet om geld of positie gaat, maar dat hij een zodanige erkenning wil dat hij zijn telefoon kan oppakken om een minister te bellen ten aanzien van een probleem van iemand en het proces om de persoon te helpen, wordt versneld.

More
articles