Tekort aan kippenvoer gevolg van orkaanseizoen

Farrel Rampersad, eigenaar van Rogom Farm N.V, zegt in gesprek met De West, dat de situatie met betrekking tot het tekort aan kippenvoer niet zo erg is, maar dat er momenteel sprake is van een overmachtssituatie. “Vanwege het orkaanseizoen is de lading van de grote veevoerleverancier die gisteren werd verwacht, vertraagd, waardoor bepaalde leveranciers ook door hun eigen voorraad heen zijn”, zegt Rampersad.

In het orkaanseizoen komt het volgens haar voor, dat de boot van koers moet veranderen, omdat een storm veel problemen kan opleveren voor het transport en de boot. “Indien alles volgens plan verloopt, zal er uitgekeken worden naar een oplossingsmodel”, benadrukt Rampersad. Naar verwachting zal er in de loop van de week weer volop worden geproduceerd en geleverd. Ook andere leveranciers zijn door hun eigen voorraad heen.

More
articles