Drugsvliegtuig met bestemming Suriname in Guyana neergestreken

Politie arresteert Brazilianen en Venezolaan

De Guyanese politie heeft drie buitenlanders gearresteerd die werden aangetroffen bij een Cessna-vliegtuig. Dit deed zich gisteren voor rond 22:20 uur, toen de politie van Issano, regio 7, op basis van de ontvangen informatie vertrok in de richting van de 9 Miles Airstrip, Issano, Middle Mazaruni River, waar een rood-witte 206 Cessna, vermoedelijk Braziliaans geregistreerd, samen met drie mannen werd aangetroffen. Een 38-jarige piloot uit Boa Vista (Brazilië); een 29-jarige co-piloot uit Temeremo (Venezuela); en een 35-jarige internettechnicus uit Manaus (Brazilië) werden aangehouden. Zij werden ondervraagd en verklaarden, dat ze met een ander vliegtuig op weg waren naar Suriname, toen dat vliegtuig mechanische problemen kreeg. Er werd een noodlanding gemaakt, waardoor een van de inzittenden een gebroken rechterarm en blauwe plekken in zijn gezicht opliep.

Verdere informatie wees erop, dat het andere vliegtuig elders was neergestort, maar dat het niet was gelokaliseerd.

Het vliegtuig werd onderzocht en er werd geen zichtbare schade geconstateerd. Een ingesteld onderzoek leverde geen illegale zake bij en in het toestel aan. In de omgeving van het vliegtuig werd ook niets illegaals aangetroffen. De drie mannen werden gearresteerd en in hechtenis genomen,  hun persoonlijke bezittingen in beslag genomen, namelijk: mobiele telefoon; satelliettelefoon; ID-kaarten; en andere items.

https://newssourcegy.com/news/second-illegal-plane-found-with-dead-body-and-packs-of-cocaine/

More
articles