VS-minister Pompeo donderdag in Suriname

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) Albert Ramdin, maakte het afgelopen weekend bekend, dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, aanstaande donderdag een eendaags bezoek aan Suriname zal brengen.

Volgens Ramdin is het bezoek van Pompeo heel belangrijk voor de versterking van de bilaterale relatie tussen beide landen. Verder zegt Ramdin, dat de komst van minister Pompeo, een belangrijk signaal is dat regering Santokhi-Brunswijk het vertrouwen geniet van de Verenigde Staten van Amerika. Vooruitlopend op het bezoek, is een toestel van U.S. Airforce geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven met een delegatie die de nodige voorbereidingen, onder andere op het gebied van veiligheid, zal treffen.

Pompeo is de eerste Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken die een bezoek brengt aan Suriname. Eerder, onder het bewind van oud-president Ronald Venetiaan, is de toenmalige minister van Defensie, Robert Gates, op bezoek geweest. Pompeo zal ook een tweedaags bezoek brengen aan ons buurland Guyana.

More
articles