Kader MinOWC praat over opening scholen 2020/2021

De directeuren, onderdirecteuren en afdelingshoofden van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), zijn samen met minister Marie Levens, druk bezig voorbereidingen te treffen voor de start van het schooljaar 2020/2021. Samen zoeken zij naar het juiste model om de leerlingen in deze COVID-19 pandemie, toch effectief onderwijs te laten volgen. MinOWC praat met verschillende groepen.

Op dinsdag 28 juli was het kader van het ministerie in een videoconferentie met Maureen Dwyer, hoofd van het National Education Inspectorate op Jamaica. Dit eiland heeft ondanks de pandemie, toch getracht de scholen te openen. Zij heeft haar ervaringen gedeeld met het ministerie. De aanwezige staf kreeg daarbij ook de gelegenheid de nodige vragen te stellen over de huidige situatie op het eiland.

Minister Marie Levens is er een voorstander van dat alle leidinggevenden ook zelf op zoek gaan naar de beste manier waarop het onderwijssysteem weer opgepakt kan worden. De verschillende actoren binnen het onderwijsveld zullen ook gehoord worden over hun ervaringen tot nu toe en de mogelijke oplossingsmodellen voor de ontstane situatie.

More
articles