Verkrachting van jonge vrouw

Een 22-jarige vrouw deed op maandag 29 juni aangifte van verkrachting door de 31- jarige Jamaicaan Rohan, J. Op zondagavond 28 juni ging Rohan zonder toestemming het appartement en slaapkamer binnen waar het latere slachtoffer en een nicht zich op dat moment bevonden. Het latere slachtoffer en haar nicht joegen Rohan hun appartement uit. Voor het naar bed gaan, deden de jonge vrouwen hun slaapkamerdeur op slot. Zij haalden daarna de sleutel uit het slot, denkende dat het veiliger was om de sleutel niet in het slot te laten.

In de vroege ochtend van maandag 29 juni werd de voormelde vrouw uit haar slaap gehaald door Rohan. Hij had de kamerdeur open gemaakt met een reservesleutel. Rohan had een mes in de hand waarmee hij haar met de dood bedreigde. Hij sommeerde haar om stil te blijven en onder bedreiging van het mes voerde hij haar weg uit haar appartement. Haar nicht, die in diepe rust was, merkte niets op van deze vrijheidsberoving.

Vervolgens bracht Rohan het slachtoffer naar een ander leegstaand appartement, alwaar hij haar verkrachtte. Het seksueel misbruik legde Rohan vast op zijn zaktelefoon, maar wel zodanig dat niet te zien is, dat hij daarbij een mes in de hand hield. Na zijn daad liet hij het slachtoffer gaan en bedreigde haar met de dood en met verspreiding van de door hem opgenomen filmbeelden. Het slachtoffer was daarna zo bang dat zij niets vertelde aan haar nichten. Haar nichten merkten wel op dat een probleem had. Zij adviseerden haar toen om naar huis te gaan, hetgeen zij ook deed. Nadat het slachtoffer de locatie verlaten had, kreeg zij de moed haar nichten op te bellen en te vertellen wat haar overkomen was. Ook haar ouders werden op de hoogte gesteld van de verkrachting.

Op advies van haar ouders en haar nichten, deed het slachtoffer aangifte van verkrachting tegen Rohan.  Nadat de aangifte opgenomen was werd Rohan opgespoord en aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Rohan, hangende het onderzoek, door de politie in verzekering gesteld. Zijn zaktelefoon is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Vanwege zijn functie als beheerder beschikte Rohan over reservesleutels van alle toegangsdeuren en binnendeuren van de appartementen.

More
articles