‘De verkiezingen hebben nog heel wat haken en ogen’

In het kader van de Covid-19 pandemie en de komende verkiezingen heeft de Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP) vandaag de samenleving tijdens een persconferentie ingelicht over allerlei zaken en de inzichten van de partij. Drie hoofdthema’s werden daarbij besproken, met name: het zo spoedig mogelijk weer opstarten van de economie, het onderwijs en het maatschappelijk leven (ondernemerssector),

Daarnaast werden ook actuele zaken aangehaald rond het Covid-19 virus en de Valutawet. Met het oog op de verkiezingen gaf VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi aan, dat de verkiezingen van 25 mei nog heel wat haken en ogen hebben.

Met minder dan drie weken te gaan, zien wij dat er nog tal van problemen zijn bij de politiekvoering met betrekking tot de verkiezingsdag. Volgens Santokhi zijn er nog heel wat onduidelijkheden met betrekking tot de verkiezingen. Heel wat zaken zijn misgegaan. De voorzitter is van mening, dat de beleidsinzichten van de regering rond de verkiezingen, nog heel veel onduidelijkheid met zich meebrengen.

De VHP leden Ronny Aloema en Cedric van Samson gaven beiden aan, dat de ondernemerssector, heel erg achteruit is gegaan , waarbij ondernemers nu zitten zonder inkomen.

“De economie van het land was al slecht, de Covid-19 pandemie heeft het alleen maar erger gemaakt“, merkte Aloema op. Volgens Aloema is de toerismesector het hardst getroffen, waaronder ook zijn tourbedrijf. “De avondklok heeft ergere effecten gehad op alles, ook voor het transport”, stelde Samson. Beide leden willen dat de regering overgaat tot normalisatie van het bedrijfsleven in zijn totaliteit. “Terug naar het normale leven, is wat elke ondernemer nu wil.” Volgens Samson wordt de angst gebruikt als middel, om geen versoepeling te brengen in de Covid situatie. “Er moet met meer hoop gesproken worden en geen angst overgebracht aan het volk, om de verkiezingen te kunnen manipuleren”, aldus Santokhi.

Chandrikapersad Santokhi,  zei het Covid-19 Managementteam te complimenteren, voor het goede werk, dat het tot nu toe heeft verricht rond het coronavirus. “Wij zijn een van de weinige landen in de wereld, die erin geslaagd zijn het aantal Covid-19 besmettingsgevallen  te brengen naar 0, alhoewel er nog onduidelijkheden zijn met betrekking tot de oostelijke grens, over het aantal besmettingsgevallen aldaar, toch hebben wij het onder controle kunnen brengen”, aldus Santokhi. Hij zei verder, dat met de aanpak, de VHP zich heel constructief heeft opgesteld. “Ook heeft de VHP een eigen Covid-team en dat team is een goede samenwerking met de minister van Volksgezondheid aangegaan, om de Covid-19 gevallen onder controle te krijgen”, aldus Santokhi.

Binnen de VHP is er ook een Covid-onderwijs specialist, waarbij VHP-lid Reshma Mangre als onderwijsbelanghebbende een verklaring gaf over de verschillende voorstellen die de VHP heeft gedaan om normaal onderwijs te kunnen verschaffen. Zij verklaarde, dat zowel ouders als leerlingen zich bezorgd maken over het onderwijs. “Daarom willen en streven wij naar een ‘geavanceerde parttime-scholing’ voor de leerlingen en om de scholen op maandag 18 mei te heropenen. Mangre is van mening, dat het afstandsonderwijs van het ministerie van Onderwijs een heel goed bedoelde poging is geweest, maar dat er helaas gesteld moet worden dat de leerkrachten niet goed equipt zijn, de infrastructuur niet in place is en dat brengt met zich mee, dat ouders, leerkrachten en leerlingen geïrriteerd raken, want het onderwijs komt niet tot zijn recht. “Dit schooljaar valt nog te redden, als iedere leerkracht, ouders en leerlingen meewerken om het voorstel die wij van de VHP hebben toe te passen”, merkte Mangre op. Een belangrijk voorstel dat gegeven werd, is streven naar een driedaagse scholing, waarbij elke leerling, met inachtneming van de ‘social distancing’, normaal onderwijs kan volgen.

More
articles