‘Nutrisur komt contract met Combémarkt niet na’

De ITFC heeft de directe gunning aan Nutrisur, voor de import van babyvoeding formeel goedgekeurd. Hierdoor kan Nutrisur starten met de import van de complete lijn babyvoeding van het merk Nutrilon, inclusief voor baby’s met bepaalde allergieën. Nutrisur heeft in overleg met de verschillende ziekenhuizen en kinderartsen, de behoefte aan babyvoeding vastgelegd. De babyvoeding wordt geleverd aan alle ziekenhuizen en is ook beschikbaar voor het publiek. Op jaarbasis is de behoefte aan babyvoeding die door Nutrisur wordt geïmporteerd, ongeveer Euro 5 miljoen. Thans worden de administratieve zaken via het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme samen met Nutrisur gefinaliseerd. Met deze faciliteit heeft de overheid de import van babyvoeding veiliggesteld. Volgens Combé Markt komt Nutrisur het contract dat ze reeds 21 jaar hebben niet na.  Combé Markt laat weten, dat zij een overeenkomst met het bedrijf heeft getekend om de officiële distributeur van de Nutrilon babyvoeding te blijven.Volgens Combé markt heeft mevr. Autar A. in 2015, na het heengaan van meneer Autar W., geprobeerd de distributie uit handen van de Combé Markt te halen. Zij zou naar zeggen de winstmarge niet willen delen en ontkende dat er ooit een overeenkomst is gesloten. Combé Markt is toen naar de rechter gestapt om dit  aan te vechten om zijn distributierechten terug te krijgen. Er is over en weer door de rechter gehoord cq verzoening getracht te bewerkstelligen, maar helaas nog geen oplossing hierin gekomen. Door de Covid-19 kwestie is nu de uitspraak ook uitgesteld. In het contract staat, dat de partij die zich niet houdt aan de overeenstemmingen, een schadevergoeding van  750.00 US dollar moet betalen. Vol verbazing is er op 30 april jl. een bericht op Starnieuws verschenen, dat Nutrisur gecontracteerd is voor één jaar om Nutrilon babyvoeding te distribueren.

Volgens de Combé markt wordt dit gezien als contractbreuk en men ook niet  ingegaan is het rechtelijk verzoek tot verzoening omtrent de levering van Nutrilon aan Combé Markt.

De redactie heeft mevrouw Autar A. om een reactie gevraagd, maar deze heeft ons verwezen naar haar advocaat, die niet bereikbaar was voor een reactie.

More
articles