Bewoners Perica zijn situatie beu en barricaderen weg

De bewoners van Perica hebben hedenmorgen de Oost-Westverbinding in het district Marowijne ter hoogte van de nederzetting gebarricadeerd. Volgens de bewoners is ze vaker beloofd dat er elektriciteit zou komen in dit gebied, echter zonder resultaat. “De regering moet weten, dat er ook mensen hier wonen. Wanneer ze stemmen willen winnen, maken ze allerlei beloftes, maar wanneer ze eenmaal hun doel hebben bereikt, dan zijn ze ons weer vergeten’, zegt een boze burger tegenover de krant. Volgens haar heeft dit gebied al langer dan vijftien jaar geen stroom en wordt dit zogenaamd door elke regering in behandeling genomen.

Volgens de bewoners is aan hen beloofd, dat zij sedert 19 oktober 2019 voorzien zouden worden van elektriciteit, echter is tot op heden daar niets van terecht gekomen.

De bewoners willen dat de belofte gedaan door de president, nog voor de verkiezingen van 25 mei wordt waargemaakt.

De politie zou later zijn geweest en de bewoners de opdracht hebben gesommeerd de barricades te verwijderen. Echter werd daaraan geen gehoor gegeven, omdat zij een vertegenwoordiger van het kabinet van de president wensten te spreken. De barricade zorgde voor een enorme file aan zowel de westelijke als oostelijke zijde.

More
articles