‘Lockdown’ vergemakkelijkt fraude tijdens verkiezingen

Indien de lock down maatregelen niet worden aangepast en het samenscholingsverbod niet wordt verruimd, zullen de algemene vrije en geheime verkiezingen te midden van de lock down plaats vinden. Burgers zijn hierover ontstemd, omdat zij vinden dat er heel wat frauduleuze zaken plaats kunnen vinden. De voorzitter van de politieke partij DA’91, Angelic del Castilho, om een reactie gevraagd, stelt dat de lock down versoepeld kan worden.

“Niemand kan ons een duidelijke reden geven, waarom de partiële lock down maatregelen nog gehanteerd worden. Gezien het een maatregel was om verdere verspreiding van het virus in te dammen, moet die nu opgeheven worden. Want we zijn nu ruim twee weken verder zonder een nieuw besmettingsgeval en moet er nog maar 1 persoon genezen verklaard worden”, aldus del Castilho.

Volgens del Castilho moet elke verkiezing veilig kunnen plaatsvinden maar is zij van mening dat het samenscholingsverbod opgeheven moet worden. “Bescherming is wel belangrijk. Daarom moet er tenminste aan de politieke partijen en de werkers van het Hoofstembureau dispensatie verleend worden”, aldus del Castilho. Ook stelt ze dat geen enkele persoon of organisatie aan het vrijheidsbeginsel van burgers moet komen.

Del Castilho is van mening, dat indien er geen dispensatie verleend wordt aan politieke partijen, we onze borst nat kunnen maken. “Wij gaan geen enkele manier van fraude toestaan! We zijn een partij van wet en recht, dus indien de dispensatie niet verleend wordt, blijven we massaal achter, met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen, om de telling zelf mee te maken. Wij eisen van de desbetreffende organisatie, middels deze weg een vrijstelling”, aldus del Castilho.

DA’91 wil enkele zaken realiseren, nog voor en na de verkiezingen. Volgens del Castilho is de politieke agenda van DA’91 volledig gericht op de nieuwe Republiek, die zij samen met het volk, vorm wil geven. “Gezien de samenscholing beperking van maximaal 10 personen en om zodoende niet in strijd te handelen met de Covid-19 maatregelen, gebruiken we de moderne technologie, Skype en Whatsapp, om toch nog in contact te blijven met de kiezers. Ook proberen we de kinderen die momenteel thuis zitten op heel duurzame manier kennis bij te brengen, waardoor ze nieuwe ideeën zullen hebben voor een frisse start.  We voeren ook geen ‘huis aan huis campagne’, dus gebruiken we sociale media, gezien kiezers nu veel tijd op dit platform doorbrengen’, aldus del Castilho.

More
articles