Geen Covid-19 besmettingsgevallen op Stoelmanseiland

Opnieuw illegale oversteek te Albina

Berichten over mogelijke besmettingen te Stoelmanseiland, het dorp dichtbij Gran Santi aan de linkeroever van de Marowijne-rivier, werden vandaag tegensproken door het bureau van de Medische Zending (MZ) aldaar. Volgens een woordvoerder van de MZ is er helemaal geen sprake van enige besmetting te Stoelmanseiland te Stoel-manseiland. Wat er wel gebeurd is, is dat door de ligging van het dorp, alles daar nauw in de gaten wordt gehouden. In het dorp Gonini Kriki Mofo zijn er wel testen zijn uitgevoerd, echter zijn de resultaten hiervan negatief.

De president zal vanavond de gemeenschap wederom toespreken door middel van een televisieboodschap. Dit naar aanleiding van het aantal coronabesmettingen te Gran santi (Frans Guyana). Eergisteren werd bekend, dat in het dorp twaalf mensen positief waren getest. Op grond hiervan, zijn door het Covid team maatregelen genomen, om het virus buiten onze grenzen te houden.

Illegale oversteek Albina

Een grote groep mensen zou wederom de grens nabij Albina, illegaal zijn overgestoken. De politie van Albina zou naar wij vernemen, de personen reeds in beeld hebben gebracht. Waarna zij werden opgepakt en in quarantaine geplaats in het Zorghotel. De grens tussen Suriname en Frans-Guyana is al langer dan een maand officieel gesloten, voor een ieder die de oversteek zou willen doen. Echter wordt door de boothouders ernstig gemaakt over het sluiten van de grens. Dit omdat volgens hen, hun inkomen in gevaar komt. De president heeft beloofd, de boothouders deze week een overbruggingspakket aan te bieden.

More
articles