KPA dreigt met totale lamlegging

Indien de leden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren, vandaag geen reactie krijgen vanwege het ministerie van Justitie en Politie, zullen ze de sit-downacties verscherpen en overgaan tot een totale lamlegging. Het KPA is sedert maandag 27 april om 11:00 in actie en heeft het ministerie tot woensdag 29 april om 10:00 de tijd gegeven, de toegezegde gelden te storten. Naar verluidt gaat het om het uitblijven van de betaling van hun twk overbruggingstoelage, twk nieuwe loonstreek en de overwerkvergoeding. De tegoeden werden reeds in januari 2020 beloofd. Volgens onze bron zijn ook de overuren van de leden niet gestort.

“Indien er niet geluisterd wordt en er vandaag niet is gestort, zal onze sit down actie verscherpt worden in een totale lamlegging. We staan niet te springen om acties te voeren, maar als ons geld niet wordt gestort, moeten wij wel grijpen naar het uiterste middel”, aldus bestuurslid Ramharakh A. tegenover de pers.

De voorzitter van het bestuur M. Breinburg had door middel van een schrijven reeds aangegeven, dat, indien er geen concreet voorstel uit de bus komt, het veld totaal wordt lamgelegd. Echter wordt de veiligheid wél gegarandeerd. Ook zullen de gedetineerden wel voorzien worden van voeding.

More
articles