Cairo sleept Sloote voor de rechter

‘Vertelt onwaarheden’

Lid van de politieke partij Strei!, Rodney Cairo, deelt mede Kenneth Sloote voor het gerecht te zullen slepen. In een radioprogramma zou Sloote volgens Cairo zaken uit de doeken hebben gedaan, echter kloppen deze beweringen volgens Cairo niet. Sloote zou bijvoorbeeld hebben gezegd dat Cairo zijn huidige woonadres gebruikt als safe house voor een criminele organisatie. Verder zou Sloote hebben verklaard, dat Cairo in 2016 door de militaire politie werd aangehouden, omdat hij zich bezighield met wapenhandel. Volgens Cairo berusten deze zaken gedaan door de desbetreffende meneer niet op waarheid en zou hij ook de bewijzen daartoe, niet hebben.

Cairo zegt dat hij zich nooit bezig heeft gehouden met criminele activiteiten. “Sloote zou ook hebben aangehaald, dat ik vaker ben gesignaleerd in Nederland en dat er beelden van me zijn. Ik kan met klem bevestigen, dat het alleen onwaarheden zijn, omdat ik nog nooit naar Nederland ben geweest”, zegt Cairo. Volgens hem heeft hij geen idee, over welke beelden Sloote het zou hebben, omdat hij slechts voet uit Suriname zou hebben gezet voor een militaire training. Cairo verklaart verder, dat hij ruim achttien jaren op zijn huidig adres verblijft en dat de buurt nooit last van hem heeft gehad. “De buurt kent mij als een sociaal bewogen mens”, aldus Cairo. Ook de geruchten over wapenhandel werden door tegengesproken. Volgens Cairo klopt het dus niet, dat hij vrijgelaten is door deze zelfde Procureur Generaal(PG), die hem nu in bescherming neemt. “Hij geeft aan dat ik ook toen door politici moet zijn beschermd, echter had ik toentertijd geen idee in de politiek te stappen”, aldus Cairo. Hij daagt Sloote uit met bewijzen te komen bij de rechter, indien hetgeen hij heeft aangehaald, op waarheid berust.

Cairo zou door enkele leden van het Directoraat Nationale Veiligheid(DNV) zij gedrogeerd en hardhandig zijn aangepakt. Volgens hem zou de reden daartoe misschien komen om een video-opname, waarin hij bepaalde zaken over het leger en overste Daniella Veira uit de doeken heeft gedaan. “De vrouw die tegen mij werd gebruikt, ken ik al een paar maanden en we trimden vaak samen. Echter vroeg ze me op die bewuste dag of zij samen met twee andere vriendinnen onderdak bij me kon genieten, omdat ze niet naar huis konden door de lockdown. De vrouwen hadden een fles alcohol bij zich, waarvan ze me vroegen mee te drinken. Na eerst geweigerd te hebben, dronk ik een glaasje mee en daarmee begon het”, aldus Cairo. Volgens hem klopt het dus ook niet, dat hij een actieve drinker is.

More
articles