Gelden ‘Moni Karta’ nog niet gestort, mensen met beperking in nood

De gelden over de maand april voor gepensioneerden blijken nog steeds niet te zijn gestort op de zogeheten ‘moni karta’. Dit betaalsysteem werd in het leven geroepen voor personen die maandelijks hun financiële bijstand en AOV-gelden per kas ontvingen. De bedoeling was dat deze doelgroep door middel van het pinpas systeem, eerder en op een gemakkelijkere manier over haar gelden kon beschikken. Echter blijken de gelden die uiterlijk op den twintigste van de maand worden overgemaakt, nog niet te zijn gestort. “Het gaat om mensen die vanwege een beperking, niet kunnen meedoen aan het arbeidsproces, maar ze hebben veel meer zorg nodig dan een normale burger”, zegt de moeder van een zoon met een meervoudige beperking.

Volgens haar is ze gedeeltelijk afhankelijk van het geld, omdat haar inkomen de overige kosten niet dekt. “Vanwege de ontstane situatie in het land, kan ik ook niet optimaal gaan werken, dus heb ik niet veel om rond te komen. Maar mijn zoon moet nog steeds Pampers hebben”, zegt de moeder. Ze zegt het nieuwe systeem best handig te vinden, echter is ze teleurgesteld over de manier waarop de overheid zaken betreffende deze groep aanpakt. “Het zijn mensen die zorg nodig hebben. Je zou nu zo een keiharde tijd ons eerst tegemoet moeten komen, omdat de uitkering niet genoeg is om de maand door te komen. Alles in de winkel is duur geworden”, aldus de moeder. Ze is van mening, dat de regering op zijn minst een lijst had moeten maken met goederen, die deze groep gratis zou kunnen krijgen, naast de uitkering.

Ook de AOV-gelden van de gepensioneerden blijken tot op heden nog niet te zijn overgemaakt. De gepensioneerden dreigen met acties als de gelden morgen nog niet zijn overgemaakt. Volgens hen worden zij niet serieus genomen door de overheid en waren ook de pensioengelden al laat overgemaakt. Het ministerie van Sociale Zaken was niet bereikbaar voor commentaar.

More
articles