Boothouders verkeren in nijpende situatie, dreigen met actie

De oost grens met Frans-Guyana die nu al langer dan een maand op slot zit, zorgt voor een zeer nijpende situatie voor de boothouders in Albina.

Zij zitten al weken zonder inkomen en zijn niet langer in staat hun gezinnen te verzorgen. De situatie dreigt hierdoor uit de hand te lopen en ze dreigen in actie te komen. Volgens Abop- parlementariër Marinus Bee is er geen duidelijk zicht op wanneer ze weer hun werk normaal kunnen hervatten.

Bee vindt dat er tot nu toe geen hulp is gekomen vanwege de regering. Hij deelde mee, dat de boothouders en taxichauffeurs waren toen er een bedrag van SRD 400, – miljoen was goedgekeurd, dat als noodfonds zou gaan dienen. Hieruit zouden personen die door de Covid-19 crisis financieel in problemen geraakt, worden geholpen. Bee zegt daarentegen, dat wij nu al twee weken verder zijn en hij heeft geen enkel tegemoetkoming vanwege de regering gezien, om deze mensen te helpen.

De Abop- parlementariër roept de regering op, deze zaak snel op te lossen en vandaag nog met een regeringsdelegatie naar het gebied te trekken om met de gedupeerden te praten en zo te komen tot een oplossing. Bee benadrukte, dat deze mensen ook een verantwoordelijkheid hebben, die men niet mag onderschatten.

Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk vertoefde een week geleden in Albina, alwaar hij met de mensen heeft gesproken.

Hij deed een beroep op hen, zich rustig te houden, omdat er hulp geboden zou worden. Bee benadrukte dat het nu dringend is. De mensen verkeren in een dusdanige benarde situatie, waarbij zij aan honger lijden. Ook moeten de dorpen langs de rivier volgens de Abop- parlementariër, zo snel mogelijk voorzien worden van voedsel. Bee zei voorts, dat het leven van de gemeenschappen helemaal is ontwricht. Volgens Bee moet de regering haar verantwoordelijk kennen en nu stappen ondernemen.

More
articles