Welles stapt over naar NDP: ‘VHP gaat niet voor elke Surinamer’

Ahillia Welles, die tijdens de lerarenacties van 2017 op de voorgrond stond en kritiek leverde op het beleid van deze regering, is overgelopen naar de NDP. Zij had zich in 2015 aangesloten bij de VHP. Welles hield gisteren hierover een persconferentie en zei dat ze beseft, dat velen teleurgesteld zullen zijn in haar. Volgens Welles heeft ze zich in 2015 aangesloten bij de VHP, maar dat zij naarmate de verkiezingen naderden verandering merkte. “De VHP heeft daadwerkelijk een multi-etnische weerspiegeling van de samenleving, maar zij gaat niet voor elke Surinamer”, zei Welles.

Zij is van mening dat als je dat zegt, de Surinamer zich ook zo moet voelen.

“Je laat de mensen DNA, DR en RR trainingen volgen. Zolang de mensen moeten werken op het veld is de communicatie goed, maar wanneer je de mensen moet plaatsen op de lijst, is het jammer dat je vriendjespolitiek speelt met de mensen”. Hoewel ze beseft, dat niet iedereen op de lijst kan, is ze van mening dat er een bepaalde verwachting is gekweekt bij de mensen. “Je laat ze keihard werken om vervolgens je sierpaarden op de lijst te plaatsen”, zei Welles. Zij is van mening dat de mensen recht hebben om te weten waarom ze niet op de lijst geplaatst zijn. “Hoe ga je Suriname redden als je die mensen die zo hard voor je hebben gewerkt, niet kan redden?”. Welles zei dat communicatie de reden is waarom velen de partij verlaten.

“De VHP is geen etnische of racistische partij, want iedereen wordt met open armen ontvangen, zolang je werkt, Maar binnen de VHP heb je mensen zonder ethiek. De leiding weet precies wie de mensen zijn, maar er wordt niet opgetreden. De VHP is een onethische partij.

Iedereen vertrekt omdat de VHP een structureel probleem heeft”. Welles heeft voor de NDP gekozen, omdat zij van mening is dat in plaats van op een afstand kritiek te leveren het beter is om daar te gaan om haar ideeën te delen. “Misschien wordt het beter”. Voor haar is belangrijk dat ondanks felle kritiek de NDP nog steeds open stond voor haar. Ze benadrukte dat zij geen blad voor haar mond heeft en voor niks en niemand zal veranderen. “Mijn doel is werken voor mijn land en volk. Ik geloof in communicatie en ik denk dat de NDP wel daarvoor open staat”

“Ik besef wel dat mensen teleurgesteld zijn in mij en ik weet dat , maar die mensen moeten ook weten dat het mij ook heel veel pijn heeft gedaan. Ik ben ook teleurgesteld”, zei Welles. Zij gaf aan dat het haar heel veel pijn heeft gedaan en daarom wat tijd heeft genomen om een verklaring te geven. “Weet je hoe pijnlijk het is wanneer mensen naar je toekomen en ze zitten te huilen, maar je kan niets doen, want de leiding wil niet tot je praten. Jullie kennen me ik ga niet veranderen. Alleen met me daden kan ik bewijzen dat ik niet ben veranderd”, stelde ze.

De VHP heeft in een persbericht gezegd dat het uittreden van Welles niets zegt over de VHP maar alles over haar eigen ambities. “Wij kunnen alleen maar vaststellen dat zij haar persoonlijke belangen niet in lijn heeft kunnen brengen met de nationale doelstellingen van de VHP, namelijk het redden van Suriname uit de handen van een corrupte en incompetente NDP-regering. Een NDP die ons land in 10 jaar bankroet heeft gemaakt”

Volgens de VHP had Welles nimmer een toppositie op de verschillende conceptlijsten voor Paramaribo. “Conceptlijsten zijn wat de naam al zegt: een concept. De enige lijst die telt is de finale lijst die is ingediend. De VHP heeft in tegenstelling tot sommige andere partijen een open en transparant proces gehanteerd bij het samenstellen van de kandidatenlijsten. Aan het eind heeft ook mevrouw Welles een gesprek gehad voorzitter Chan Santokhi, waarna zij een WhatsApp bericht stuurde om hem te bedanken en dat zij VHP’er is en blijft. Spreekt mevrouw Welles nu met dubbele tong, of weet ze niet meer wat ze wil?’, aldus de VHP in een persbericht.

More
articles