Veerboten Commewijne varen normaal

Naar wij vernemen zou er ondanks de afgekondigde partiële Lock down nog steeds actief verkeer plaatsvinden met passagiersboten, tussen Paramaribo en Commewijne vice versa. Ooggetuigen vertelden ons dat er nog dagelijks mensen met de boot naar Paramaribo en Commewijne worden vervoerd en dat hoogstwaarschijnlijk de veiligheidsaspecten met betrekking tot de verdere verspreiding van het Covid-19 virus niet in acht worden genomen. Vanwege de overheid werd kenbaar gemaakt dat tot nader orde al het openbaar vervoer wordt stopgezet. In Albina worden de autoriteiten bijvoorbeeld dagelijks geconfronteerd met illegalen die de grens oversteken.

Volgens PL-parlementariër, Ingrid Karta-Bink, is het bij haar niet bekend, dat er nog passagiersboten varen. “Ze waren daadwerkelijk gestopt met varen, alleen weet ik niet of het werk intussen is hervat. Ik weet wél dat er werd geklaagd over het feit dat er geen inkomen is, maar de mensen hebben tot dan begrip getoond voor het ongerief”, zegt de parlementariër. Zij zegt dat het in dezen zou kunnen gaan om winkeliers aan de rechteroever van de Commewijnerivier. “Deze groep beschikt over haar eigen boten en komt dan naar de stad of elders om hun goederen op te kopen. Dit alleen om de bewoners in dat gebied nog optimaal te kunnen voorzien”, aldus Karta-Bink.

Zij stelt dat ook de mensen in overheidsdienst, nu niet aan het werk kunnen. “Het is nog de vraag of de overheid de groep die momenteel werkloos is, tegemoet zal komen met die 400 miljoen”, aldus Karta-Bink. Karta-Bink zegt dat de regering tot nu toe geen plan van aanpak heeft getoond en nog minder, hoe het geld besteed zal worden. Het is volgens de parlementariër belangrijk te weten, welke groepen in aanmerking zullen komen voor een tegemoetkoming. “Er zitten momenteel genoeg mensen thuis, die niet weten, hoe ze aan het eind van de maand hun vaste lasten zullen dekken”, aldus Karta-Bink.

More
articles