Eerste Covid-19 dode te betreuren

De in kritieke toestand verkerende Covid-19 patiënt, R.S, is vanmiddag overleden. Eerder had de directie van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) nog kenbaar gemaakt, dat hij de enige patiënt op de Intensive Care was, die in kritieke toestand verkeerde. De drie anderen Covid-19 patiënten zijn hersteld en kunnen ze deze ziekeninrichting verlaten. Twee van de drie zijn terugverwezen naar de Covid-19 afdeling van het ’s Lands Hospitaal, terwijl de derde gelijk naar huis kon en verkeert in thuisquarantaine.

Algemeen directeur van het SVZ, Manodj Hindori, heeft het volste vertrouwen in zijn Covid-19 team, maar stelde ook, dat als het coronavirus eenmaal het lichaam is binnengedrongen en het luchtwegstelsel heeft aangetast, hebben ook zij niet meer alles in de hand. Hij doet daarom ook een beroep op de totale samenleving en zijn personeelsleden, te bidden. Ook wijst Hindori erop, dat de gemeenschap nog onvoldoende beseft, onder welke zeer moeilijke omstandigheden het Covid-19 team op de IC, moet werken.

De directeur benadrukte, dat het om een nieuw zeer besmettelijk coronavirus gaat. Daar waar velen bang zijn voor besmetting, staan deze artsen en verpleegkundigen in de voorste linie en zetten zich iedere dag weer onbevreesd in, om de Covid-19 patiënten in leven te houden.

Tot slot zei Hindori, dat de beschermingsmiddelen in zijn ziekenhuis snel schaars aan het worden zijn en dat er dringend behoefte bestaat, aan mond/neusmaskers, handschoenen, jassen, schorten, spatbrillen, desinfecterende middelen, alcohol en dergelijke. Ondanks de diverse donaties die al zijn gedaan aan zijn ziekenhuis, hoopt Hindori dat vanuit de samenleving een grotere bijdrage wordt geleverd, om zoveel mogelijk de beste zorg te kunnen blijven bieden aan de Covid-19 patiënten in het SVZ.

More
articles